Monday, February 1, 2010

RAKYAT SELANGOR.dan BANGSA MELAYU BERAGAMA ISLAM.BACA NI!!!!

aku pernah menjanjikan akan satu cerita, kisah ini melibatkan pengorbanan yang cukup besar dilakukan oleh almarhum sultan selangor, sultan salahudin abdul aziz shah al-haj.

aku mengambil masa untuk mencari kisah misteri ini, disembunyikan dari pengetahuan bangsa melayu. ini silap kita bangsa melayu, tidak berani untuk menyatakan perihal sejarah sebenar.

semalam aku menonton astro berita bernama. bernama adalah saluran rasmi kerajaan, kerajaan pimpinan umno dan barisan nasional.

sinopsis berita bernama menjengkelkan aku. membuatkan aku marah. kata bernama, 1 februari adalah hari wilayah. disambut setiap tahun penduduk wilayah kerana meraikan bandar kuala lumpur sebagai ibu kota negara.

selama 3 minit sinopsis itu ia berlegar kepada kuala lumpur ibukota kosmopolitan negara.aku tanya pada diri aku, kenapa singkapan sejarah longlai dari bernama saluran rasmi berita kerajaan boleh dikeluarkan ? mana detailnya ? apa detailnya ? kenapa kuala lumpur dicampakkan keluar dari bumi selangor dek kerana mainan politik tidak diceritakan ?ini silap kita.silap bangsa melayu dan silap pemimpin melayu. takut untuk berbicara mengenai kisah yang hak, yang benar,yang tersembunyi dari pengetahuan rakyat. kerana sikap sikap sebeginilah kita berjaya melahirkan umat buta sejarah !

1969 adalah pilihanraya paling panas dalam sejarah. 5 minggu kempen pilihanraya ini digunakan sepenuhnya oleh DAP,gerakan,pas,ppp (walaupun berlaianan idelogi) untuk menghentam dasar hak bangsa melayu.

artikel 153 ditaji bertubi kali. hak istimewa bangsa melayu,kuota,bahasa dll sudah dijamin dalam perjanjian kemerdekaan, perjanjian perlembagaan. namun ia diserang oleh bangsat-bangsat pembangkang atas nama malaysian malaysia.

kuala lumpur semasa dan hingga 1973 adalah merupakan daerah dalam negeri selangor.

beberapa kerusi parlimen di kuala lumpur tumbang. dun selangor telah seri 14-14. mca yang mempunyai 3 seat dun telah menarik diri keluar gabungan. hasil dan insiden seterusnya sudah kamu ketahui, 13 may.pasca 13 may mengundang bencana.


dato haron selaku menteri besar selangor dalam benak fikirannya berkata 'aku harus selamatkan bangsa melayu'. banyak kawasan baru diwujudkan. ampang,segambut,pandan,cheras,petaling jaya,subang,gombak,pudu,kepong disumbatkan dengan penempatan bangsa melayu.

bangsa melayu dari negeri lain diberi kebebasan membeli hartanah di kawasan tersebut. rumah setinggan diberi TOL.

namun penguasaan dan kemaraan pembangkang di kerusi parlimen kawasan kuala lumpur bisa menjahanamkan kerusi DUN selangor dalam tempoh mendatang.

exco selangor ,suhaimi kamarudin bersama 2 pemikir umno iaitu wan mohd muhyidin wan nawang dan raja mohd mohd affandi raja halim telah mengadakan pertemuan. pertemuan ini halanya mahu menyelamatkan kerajaan sultan selangor.


rangka ide pertemuan bersejarah ini adalah getir. negeri selangor harus diselamatkan daripada perluasan pengaruh pembangkang.suhaimi kamarudin,wan mohd muhyidin dan raja mohd afandi mencapai kata putus. keputusan ini cukup berat namun ia harus segera dilakukan. KUALA LUMPUR HARUS BERPISAH DARI BUMI SELANGOR !

mengikut maklumat , dato haron bersetuju dengan ide memilukan ini. lalu disampaikan kepada tun razak..tun razak terdiam seketika. ini melibatkan kedaulatan raja melayu, sultan salahudin abdul aziz shah. ini maruah baginda. tun razak perlahan berkata, bawalah perkara duka ini kepada kebawah baginda sultan. kuala lumpur daerah jajahan banginda.

pertemuan pertama dato haron dan baginda sultan membawa pilu. sultan bertitah. ' kuala lumpur adalah hak nenek moyang beta,tanahnya sangat berharga kerana itulah beta keberatan'. titah baginda sultan.


hati mana yang tidak pilu, jiwa mana yang tidak tenteram jika tanah jajahan baginda 'dirampas' dek kerana mainan politik pembangkang. ini hakikat. perkara 153 perlembagaan yang sedia maklum menjadi hak bangsa , dipermainkan dipersendakan dipersialkan.namun dato haron punyai pandangan cukup jauh.lebih baik hilang kuala lumpur daripada 'kita' hilang bumi selangor..sultan selangor termenung.diwaktu pertemuan terakhir perbincangan itu, baginda tuanku termenung. merenung akan nasib bangsanya.lalu baginda tuanku bertitah 'kalau untuk menyelamatkan bangsa melayu,datok buatlah apa yang patut'..air mata baginda tuanku bergenang..menitik satu per satu ke atas bahu baginda tuanku. saat itu cukup menyayat hati.dato haron yang keras itu pun hancur luluh hatinya melihatkan air mata tuanku.


1 februari 1973, kuala lumpur dipisahkan kedaulatannya dari bumi pemerintahan sultan selangor. bukan kerana dia ibu kota,tidak. tetapi kerana dia menjadi mangsa politik sialan pembangkang yang menang pilihanraya mei 1969 kerana bermain,mengugat,menghina artikel 153 !


anak bangsa .berhentilah daripada menjadi pengkhianat politik yang buta sejarah ! kita pernah hilang pusaka bangsa kerana mainan sialan politik yang sebegini.hari ini mereka masih hidup, kit siang menjadi ahli parlimen pada tahun 1969. ketuanan rakyat,pas for all dan middle malaysian adalah kesinambungan dajal-dajal kecil menghancurkan kuasa sultan,kuasa bangsa melayu !


hati aku panas sekarang..sekadar menulis blog tidak memberi apa-apa impak pada perjuangan aku. aku akan bertanding parliemen pada pru ke 13. aku akan usulkan mengembalikan/menguatkan semula kuasa raja-raja melayu. aku akan langgar mana-mana artikel yang tak menguntungkan islam dan bangsa melayu.ini janji aku ! aku nak tanya kau, adalagi cita-cita nak sambut hari wilayah ? tak payah !


*nota*-suhaimi kamarudin tewas 10 undi pada pemilihan ketua pemuda umno 1982 ditangan pengkhianat anwar ibrahim.-suhaimi kamarudin adalah anak saudara datok haron-gap memohon maaf kepada pihak istana selangor jika ada ayat yang menyinggung perasaan pihak istana selangor. gap mohon ampun dan maaf jika bahasa ini kasar bunyinya. gap terpaksa menceritakan perkara yang HAK ini sebagai peringatan kepada bangsa melayu.-gap mohon izin untuk menyiarkan gambar-gambar almarhum baginda sultan salahudin abdul aziz shah al haj sebagai peringatan kepada umat bangsa akan pengorbanan cukup besar yang almarhum baginda tuanku sultan telah lakukan.ampun tuanku.

*di petik dari blog GAPhttp://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2010/02/pengorbanan-besar-almarhum-sultan.html

2 comments:

 1. Zaid ditempelak kaki minum ketika kempen! oleh pengundi cina pulak tu. kih kih kih... baca sini:

  http://satulimatiga.blogspot.com/2010/04/zaid-ditempelak-kaki-minum-ketika.html

  ReplyDelete
 2. DAMQQ | BANDAR POKER | AGEN POKERV | BANDARQ | CEME | DOMINO ONLINE

  Yuk Buruan ikutan bermain di website DamQQ

  Sekarang DAMQQ Memiliki Game terbaru Dan Ternama loh...

  9 permainan :
  => Poker
  => Bandar Poker
  => Domino99
  => BandarQ
  => AduQ
  => Sakong
  => Capsa Susun
  => Bandar 66
  => Perang Baccarat (NEW GAME)

  => Bonus Refferal 20% (x2,x3)
  => Bonus Turn Over 0,5%
  => Minimal Depo 10.000
  => Minimal WD 20.000
  => 100% Member Asli
  => Pelayanan DP & WD 24 jam
  => Livechat Kami 24 Jam Online
  => Bisa Dimainkan Di Hp Android
  => Di Layani Dengan 5 Bank Terbaik
  => 1 User ID 9 Permainan Menarik

  Info Lebih Lanjut Hubungi Pihak Cs DamQQ Melalui :
  Daftar : Daftar DamQQ
  Website : DamQQ
  Whatsapp : +855885578926
  Line : DAMQQPOKER

  ReplyDelete